Terug naar blog overzicht
Marqt en 360 Magazine

Za 15 december

Marqt en 360 Magazine

Wat zijn de overeenkomsten tussen een duurzame winkel en een magazine met nieuws uit de hele wereld?
Misschien op het eerste gezicht niet zoveel, maar als je verder kijkt ziet het er ineens anders uit. En misschien is dat wel de kernovereenkomst tussen Marqt en 360: ‘het verder kijken’
 
360 Magazine is een tijdschrift dat diepgaand en kwalitatief nieuws en achtergronden uit de hele wereld elke 2 weken handzaam verpakt. Het stelt jou daarmee in staat om in relatief korte tijd een helder beeld te krijgen van hoe men wereldwijd tegen actuele onderwerpen aankijkt, of wat er speelt in verschillende landen.
360 maakt kwalitatieve journalistiek toegankelijk uit bronnen en talen die niet direct toegankelijk zijn. Zo krijgt nieuws weer een belangrijke rol krijgt die het zou moeten hebben, namelijk het verrijken van de geest.
De afgelopen jaren zijn we met elkaar ‘verwend’ geraakt door een overvloed aan gratis nieuws. Iets wat in eerste instantie een prettig gegeven leek te zijn, maar als we met elkaar niet meer bereid zijn om journalisten te betalen, wat kunnen we dan nog verwachten van de kwaliteit? Het gevolg is een overdaad aan gekopieerd nieuws, overal dezelfde headlines en uiteindelijk een beperktere blik op de realiteit in plaats van een verrijkte blik.
 
En dit is nu precies waar 360 Magazine en Marqt op elkaar lijken. In de voedingsindustrie zijn we de afgelopen jaren ook gewend en misschien zelfs wel een beetje verslaafd geraakt aan goedkoop voedsel. In eerste instantie ook een verworvenheid, maar ook daar zie je meer als je verder kijkt. Als we niet bereid zijn te betalen voor ons eten, dan zullen supermarkten en producenten er alles aan doen om het eten goedkoper te maken, met alle gevolgen van dien. Boeren worden onderbetaald, dieren krijgen minder ruimte, ethiek delft het onderspit en het product verliest aan alle kanten waarde.
Met Marqt proberen we deze trend te keren. We willen producenten die écht eten maken weer een podium geven om hun producten aan te bieden aan de klant, waarbij we voor de klant een aantrekkelijke winkel willen maken voor hun dagelijkse boodschappen op basis van écht eten.
 
Dus of het nu gaat om eten of journalistiek, we moeten weer naar een maatschappij die draait om kwaliteit in plaats van kwantiteit, want volgens ons heeft het uithollen nu wel lang genoeg geduurd.
 
Quirijn Bolle – oprichter Marqt
 
Let op:
Speciaal voor Marqt klanten biedt 360 magazine een kennismakingskorting:
Nu 5 nummers voor Euro 10,-! (66% korting)
 
Bekijk hier de speciale korting voor Marqt klanten.
 
PS Ben er snel bij want de volgende 360 staat boordevol echt eten! Zet je tanden erin.

Reageer