Terug naar blog overzicht
De allerlekkerste boerenkazen

Do 2 mei

De allerlekkerste boerenkazen

Nederland is een echt kaasland. Marqt is daar trots op. Maar er zijn een aantal factoren die de diversiteit in het aanbod van kaas tegenwerken. Doordat de overheid de regels voor hygiëne steeds verder aanscherpt, wordt het steeds moeilijker om boerenkazen te produceren. Boerenkaas is kaas gemaakt van rauwe (ongepasteuriseerde) melk.

Een kaas van rauwe melk is voor de echte kaasliefhebber een groot genot. Voor de kaasfabrieken of industriële kaasmakerijen is het echter aantrekkelijk om veel van één soort kaas te produceren. In plaats van kleinere aantallen van veel soorten. Daardoor zijn verschillende kaassoorten steeds moeilijker verkrijgbaar. Marqt houdt van kaas en brengt de diversiteit in soorten en smaken weer terug. Dat betekent dat we een ruim aanbod hebben aan Nederlandse kazen, rauwmelkse kazen, buitenlandse kazen, oude kazen en jonge kazen. Kazen die daarbij allemaal op een 100% verantwoorde manier geproduceerd zijn. Met respect voor milieu, mens en dier.

Wist je overigens dat de smaak van kaas afhankelijk is van de smaak van de melk? En dat de smaak van de melk afhankelijk is van het voer van de koe? De beste melk komt van koeien die tijdens de lente- en zomermaanden in de wei mogen grazen.

Reageer