Terug naar blog overzicht
Meer over echt brood

Do 2 mei

Meer over echt brood

De bakkers maken op traditionele wijze een deeg dat ze tijd geven om te rijzen, om zodoende de echte smaak te verkrijgen. Ze vormen het deeg met de hand en bakken het vervolgens in een oven met een stenen vloer, vier keer per dag. En dan hebben we echt brood. Wij van Marqt vinden namelijk dat er niets boven de geur van écht vers gebakken brood gaat.

De bakker beginnen ’s nachts met bakken, zodat de winkel bij opening de eerste verse broden klaar heeft liggen. Mocht je iets willen weten over het brood of het bakproces, dan kun je het de bakker gewoon vragen. Wel graag voor 16.00 uur. Daarna gaan onze bakkers slapen, zodat ze in het holst van de nacht uitgeslapen aan de broden voor de volgende dag kunnen beginnen.

Overigens bestaat ons brood uit niets anders dan meel, zout en water. Dus zonder broodverbeteraars of andere additieven. Daarom moet het na een dag liggen ‘opgepiept’ worden. Even verwarmen in de oven of een broodrooster. Dat is normaal voor écht brood. Echt brood dat écht lekker en écht gezond is.

Reageer