Terug naar blog overzicht
Vis & Seizoen

Do 2 mei

Vis & Seizoen

Houd je ook zo van vis? Bij Marqt zijn we gek op vis en daarom gaan we er zorgvuldig mee om. Marqt gaat uit van het Vis & Seizoen principe. Vis & seizoen wil dat de leefbaarheid in alle wereldzee├źn wordt beschermd en beheerd. Vis & seizoen is bewust van de levenscyclus van de vissen en respecteert deze. Elke vis heeft zijn eigen top seizoen, hij is dan lekker rond, vet en gezond. Maar ook is er een jaarlijks seizoen waarin een vis zich voortplant. Vis buiten het seizoen laten we met rust met het oog op nageslacht, ook is de vis dan kwalitatief slecht, mager en met een laag rendement.

Voor elke vis is immers wel een of meerdere lekkere alternatieven te vinden. Vis & Seizoen ondersteunt tevens het MSC-keurmerk. De organisatie achter dit keurmerk controleert zorgvuldig op duurzame en goed beheerde visserijen wereldwijd. Naast de duurzaamheid kiest Marqt ook voor echt verse vis. Vis die rechtstreeks van de visafslag komt. En dus niet maandenlang ingevroren is geweest. En dat proef je meteen.

Bij Marqt neemt vis een prominente plek in de winkel in. We hopen je daarmee te verleiden tot het vaker eten van vis. Voor bereidingsadviezen kun je altijd bij onze visboer terecht. Vis is heerlijk, vis is gezond en vis van Marqt kun je met een gerust hart eten. Vandaar dat vis een ereplaats op ons podium verdient.

Reageer