Terug naar blog overzicht
WIN een MEET&GREET met Michael Pollan!!! Let op: Lezing kaartjes zijn uitverkocht!

Vr 3 mei

WIN een MEET&GREET met Michael Pollan!!! Let op: Lezing kaartjes zijn uitverkocht!

WIN een MEET&GREET met Michael Pollan op 3 juni!! Wil jij kans maken om 1 van de 5 gelukkige winnaars te zijn van de Meet&Greet met wereldberoemd auteur en wetenschapper Michael Pollan? Laat dan in de winkel de kassabon van je boodschappen achter met je NAAM en E-MAIL adres duidelijk vermeld, in de Michael Pollan bussen bij de uitgang van de winkel!! Een buitenkans voor alle Pollan fans!

eat food, not too much, mostly plants’ zijn de inmiddels wereldberoemde woorden waarmee schrijver Michael Pollan zijn in 2008 gepubliceerde boek ‘Een pleidooi voor echt eten’ opent. Pollan, bekend geworden met het boek ‘het dilemma van de omnivoor’ (2006) is een Amerikaans wetenschapper en journalist, bekend om zijn uitgesproken opvattingen over de huidige bio-industrie.

Naast een kritisch woord over praktijken in de bio-industrie die Pollan uit in ‘het dilemma van de omnivoor’ is hij ook niet onverdeeld positief over de eetgewoonten van de gemiddelde westerling. Volgens Pollan voert gemak en goedkoop de boventoon in het eetgedrag van de consument en in ‘een pleidooi voor echt eten’ stelt hij dan ook dat men tegenwoordig écht uiten uit het oog is verloren en we voornamelijk voedselachtige substanties  consumeren in plaats van echte producten. Zijn oplossing? Alleen dat eten dat je grootmoeder ook als eten had herkend.

Na voorgaande boeken introduceert Pollan nu ‘een pleidooi voor echt koken’, of in het Engels ‘Cooked: A natural history of transformation’. In ‘een pleidooi voor echt koken’ bespreekt Pollan hoe wij  dieren en planten transformeren tot voedsel en analyseert hij waarom koken zo belangrijk is om tot een gezonder en duurzamer voedsel systeem te komen.

Winnaars van de Meet&Greet zullen voorafgaande aan de lezing die Pollan geeft over zijn nieuwste boek de mogelijkheid krijgen hem in real life te leren kennen en alle vragen te stellen die ze voor hem in petto hebben. Vervolgens krijgen de winnaars toegang tot de lezing! Op 28 mei zal bekend gemaakt worden welke 5 winnaars Michael Pollan persoonlijk gaan ontmoeten! 

Informatie
Wat:                   Meet&Greet met Michael Pollan op 3 Juni & toegang tot Michael Pollan lezing
Hoe:                   Lever je kassabon in met NAAM en E-MAIL in de Michael Pollan bussen bij de uitgang  
                          van een van de Marqten!

Reageer