Terug naar blog overzicht
Alles over zuivel bij Marqt

Vr 11 oktober

Alles over zuivel bij Marqt

Alle zuivel bij Marqt komt van producenten die wij persoonlijk kennen. Zo komen veel producten van de biologische zuivelboerderij van Klaas en Annie de Lange van Weerribben zuivel.

Natuurlijk ritme
Laat de dieren het tempo bepalen op de boerderij, en je krijgt bijna vanzelf iets heel bijzonders: écht verse zuivel. Veel zuivelproducten bij Marqt komen van de biologische zuivelboerderij de Weerribben Zuivel van Klaas en Annie de Lange. De melkkoeien leven er in hun eigen, natuurlijke ritme. Het vee mag buiten lopen op natuurlijk bemeste weilanden van het prachtige natuurgebied de Weerribben in Overijssel. De dieren geven zelf aan wanneer ze de beschutting van hun stal willen opzoeken of wanneer ze gemolken willen worden. 
 
Dagverse zuivelproducten
Zo gaat het ook op de zuivelboerderij van Klaas en Annie de Lange, gelegen in de Weerribben. De koeien kunnen in dit prachtige natuurgebied buiten lopen en bepalen zélf wanneer ze gemolken willen worden. De dagverse melk wordt niet opgeslagen in tanks, maar meteen verwerkt tot ambachtelijke (karne) melk, kwark en yoghurt en op de boerderij verpakt. Daardoor is deze zuivel zo vers, en dat proef je!

Kleinschalige productie
We kennen de boeren, namelijk Klaas en Annie de Lange van Weerribben zuivel en hun neef en schoonzus René en Everdien de Lange van Weerribben schapenzuivel persoonlijk. De melk wordt gemolken, gepasteuriseerd, afgevuld en verpakt op één en dezelfde plek. Omdat de productie zo kleinschalig is worden de producten snel verwerkt en zijn ze altijd dagvers.

Natuurlijk voer
De koeien en schapen grazen op weilanden zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Naast gras eten de koeien en schapen biologisch voer. De dieren krijgen bovendien géén preventieve antibiotica.

Bekijk rechts de video van Klaas de Lange en ontdek alles over de dagverse zuivel van Weerribben Zuivel!

Reageer